Home / gosip selebriti / Tinggalkan Dunia Entertainment Sudah Komitmen Elma Theana Jika Terpilih Jadi Anggota DPR

Tinggalkan Dunia Entertainment Sudah Komitmen Elma Theana Jika Terpilih Jadi Anggota DPR

Tinggalkan Dunia Entertainment Sudah Komitmen Elma Theana Jika Terpilih Jadi Anggota DPR – Elma Theana siap tinggalkan dunia hiburan yang sudah membesarkan namanya bila dipilih menjadi anggota DPR RI. Dianya ingin konsentrasi kerja menjadi wakil rakyat.

“Oh iya, (tinggalkan dunia entertainment) itu telah prinsip. Jadi jika saya dipilih InsyaAllah. Jadi saya betul-betul ingin konsentrasi di politik sekalian selalu belajar,” kata Elma Theana waktu didapati di Jakarta Selatan.

“Sebab (mengurus) rakyat ini tidak dapat main-main. Jadi tujuannya mesti betul-betul. Jadi mesti ada yang dibiarkan. Mesti ada yang dikorbankan. Jangan pernah mendua begitu,” sambungnya.

Walau demikian, Elma Theana tidak ingin sangat sesumbar dianya akan menang. Bekas murid Gatot Bradjamusti itu memasrahkan hal itu pada Tuhan.

“Hmm.. tidak tahu ya. Saya menyerahkan semua pada Allah saja. Menang Alhamdulillah, tidak juga Alhamdulillah,” kata Elma Theana.

Elma Theana meyakini dianya dapat berusaha dalam tempat lainnya. Lebih, dia telah masuk dalam komune yang maksudnya berguna buat orang yang lain.

“Saya masih berusaha. Sebab saya kan miliki komune. Komune pun dalam perjuangan keartisan saya,” tuturnya.

About admin